Hvit Gjeterhund Forum

Velkommen til Hvit Gjeterhund Forum!Her kan man hente og gi tips og triks, råd og vink og ellers andre små erfaringer når det kommer til alt innen våre hunder. Kort og greit et forum for spørsmål


  Sår rundt øynene 11.12.12

  Share
  Kaja Mie
  Kaja Mie
  Admin

  Antall Innlegg : 21
  Reputation : 6
  Join date : 13.12.2012
  Bosted : Oslo

  Sår rundt øynene 11.12.12

  Poste  Kaja Mie on Fre Des 14, 2012 12:08 am

  L; Ulva har blitt litt sår rundt øynene i kulda..., er det noen som får det samme på sine, og er det noe man kan smører med... ?

  LB; kan ha fått det når hun dykker i snøen kanskje

  A; Iba har ikke eller har hatt noe sånt problem. Kan jo hende ho har fått øyekatar av noe slag. Du får ta deg en tur til "vetten"

  E; Man blir fuktig i øyan når det blir kaldt. Er problemet at hun blir brun i pelsen så hold henne inne når det er som kaldest.

  L; hmmm, holdes inne er nok ikke noe alternativ..., er meldt kald lenge... , og det er IKKE gøy å være inne Har kjøpt en sånn øyerens på dyrebutikk i dag, skulle vist hjelpe på "snuss og det brune" på pelsen

  M; Kan smøre på litt fet kuldekrem eller vaselin, dette beskytter sår hud.

  E; Litt for nært øynene det da?

  M; Ikke med vaselin, du smører kun på et tynt lag når hunden har lukkede øyne. Du skal jo ikke ha det inn i øyet, bare på huden rundt. Dette sparer huden for påkjenning av kulde, evt fuktighet fra øyet. Dette kan hjelpe for noen, men ikke alle.

  I; Vær forsiktig med øyne og ører.. Om det er behov for det, så bruker jeg øyebadevann og skyller øynene når de kommer inn.. MEN, vær sikker på at hunden er tørr rundt øynene FØR den slippes ut i kulda..

  M; Noen hunder reagerer med mye fuktighet rundt øynene ( denne fuktighet kommer fra øynene ) når det er kaldt og en del vind, derfor kan noen hunder få slike sår rundt øynene ( dette skjer også med noen mennesker, rennende øyne ved mye vind). Da hjelper ikke å bruke øyebad, kun smøring som hjelper fordi øyet produserer like mye fuktighet pga kulda/vinden selv etter øyebad, og under gåturen ute. Det er kun overproduksjon av væske som tårekanalen ikke klarer å drenere vekk. Da vil væsken samle seg rundt øynene og huden fryser ( derfor oppstår det slike sår om vinteren og ikke sommeren) Derfor kan man smøre for å beskytte huden, men da må man bruke kremer/ slaver uten vann. For tårekanalen kan fungere helt utmerket, men ved overproduksjon blir væsken presset ut når hunden blunker og samler seg rundt øyet.

  IZ; vil ikke kremer og smurning fryse når de kjære blå nærmer seg godt rundt 20? har heller satsa på rent og tørt )

  KMB; Du kan jo smøre aloe vera eller krem til sår og tørr hud på når dere kommer inn og minst en halvtime før dere går ut så det rekker å tørke. her i gården faller huden på nesa til valpen min av, fordi det er så mye fuktighet i lufta som iser seg godt til og tørker ut huden vår. Da får han aloevera i liberale mengder på på natta. Det funker fint

  H; Lurt KMB..Propoliskrem er supert og inneholder ikke vann. Bruker det på snute, som labbesmurning og på tørre hender bla..

  KMB; Propolis er notert!

  M; De som driver med sledekjøring i Alaska smører også hundene sine for beskyttelse. Krem/salve fryser ikke på samme måte som vann. Fettet i kremen beskytter huden, er også anbefalt av hudleger...

   Klokken er: Ons Mar 20, 2019 5:18 pm